Berry Cloosterman, 1 december 1948, Boogschutter

Uit de Babyboomer generatie, hippie in de Jaren zeventig, vader van twee volwassen kinderen, was ik een van de medeoprichters van de spirituele boekhandel Hilarion  in Nijmegen.

Astrologie was de eerste behandelwijze die ik praktiseerde op mijzelf en later ‘op anderen’. Vroeg in de negentiger jaren heb ik Avatar gedaan en de mastercursus daarna, een persoonlijk ontwikkelingsprogramma, dat ik door de negentiger jaren met veel enthousiasme heb gegeven.

Rond het jaar 2000 ging mijn aandacht uit naar het gevoel en de ervaring van gemeenschapsvorming. Na enkele jaren van individueel pionieren en trainingen geven heb ik me aangesloten bij Humanity’s Team, het Team van de Mensheid en samen organiseerden we dagen en weekends “Van ik naar wij”. Familieopstellingen en het ‘wetende veld’ waren daaruit voortkomende toepassingen. Een training ‘Losbinden’ werd door mij ontworpen, gebaseerd op mijn ervaringen in het veld van bewustzijn/gewaarzijn, wie we echt zijn en onze verbinding met elkaar als een ziel. Hieruit werden verschillende Cirkels ontwikkeld en gedeeld.

Sinds 2002 werkte ik als vrijwilliger in een hospice. Het daar zijn bij mensen in hun diepe processen voelde als een geschenk. Ook dat ik de mogelijkheid kreeg om met de Keltische harp in mijn diensten in de hal te spelen. Muziek is een grote passie. Luisteren en maken. Door te improviseren op momenten van overgang naar een andere fase voel ik een bijdrage te leveren en te zijn in een hoopvolle lichte wereld van verbonden bewustzijn.

Tenslotte het schilderen. Het is me naast een sterke drang om te doen, als het ware overkomen. In de loop der jaren heb ik een klein beetje techniek verworven en wat de kwast, het mes, doek en verf, vingers en water wel en niet doen. Dat is verrassend. Maar vooral wat een vriendin regelmatig zegt: “ Laat die hand maar gaan, die weet wel waar die heen wil”

Schilderijenwandeling

Loading...

Schilderijenwandeling